• Projekt: "Nebuď BULLY"

          • Vďaka projektu Žilinského samosprávneho kraja "Nebuď BULLY" sme opäť absovolali interaktívne prednášky na mnohé dôležité témy:

            Obsah prednášky "Byť fit" bola zameraný na motivácia detí k zdravému životnému štýlu, pohybová aktivita, vplyv na formovanie. 

            • zdravého sebavedomia, zlepšenie pamäti, koncentrácie a kreativity
            • rozvoj zodpovednosti za zdravie (denný režim, spánok, stravovanie)
            • vplyv športovania na emócie detí, podpora tímového správania a triednej klímy

            "Nestresuj sa stresom"  stres teenagerov je iný než u dospelých. 

            • čo je stres a ako naň reagujeme
            • rôzne stresové spúšťače  – nespokojnosť so svojim telom, škola (skúšky, neúspech…)
            • (ne)priateľstvá,  vzťahy v rovesníckych skupinách – rodinné prostredie, problémy …
            • dôsledky (signály) stresu – zlozvyky, nespavosť, sebapoškodzovanie …
            • ako stres rozpoznať, vysporiadať sa s ním, ako uvoľniť napätie, čo robiť pre zmierňovanie následkov

            "Si online" : plusy a mínusy online sveta

            • vplyv nových informačných technologií na sociálne vzťahy (plusy a mínusy)
            • zdravotné riziká „on line života“
            • možno veriť internetu (informačné zdroje – kto môže publikovať na internete)
            • vplyv na učenie, multitasking
            • riziká sociálnych sietí (kyberšikana, kyberstalking…)
            • instastory nie je realita, ochrana súkromia vo virtuálnom svete
            • konfrontácia minulosti a súčasnosti, prevencia vzniku online závislostí, skúsme to inak…

            Prednášky spoločnosti MP Education, s.r.o. (Č.j.: MSMT-650/2022-6), ktoré viedla Mgr. Holecová, spĺňajú požiadavky preventívnych programov škôl, ktoré sú vyžadované aj Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Tieto prednášky, ako mimo vyučovacia forma vzdelávania, pokrývajú jednotlivé prierezové témy Štátneho vzdelávacieho programu a tak napomáhajú školám v jeho plnení.

            Ich cieľom je pokrývať a napĺňať základné princípy primárnej prevencie rizikového správania u žiakov, minimalizovať rizikové prejavy  v ich správaní a predchádzať im, pomôcť dospievajúcim nájsť cestu k zdravému životnému štýlu, k rozvoju pozitívneho sociálneho správania, prehĺbiť ich psycho-sociálne zručnosti a techniky zvládania záťažových situácií.

            Naši žiaci boli na prednáškach veľmi aktíni a oceňujeme aj priestor na debatu s pani lektorkou. Zapájali sa do nej vlastnými skúsenosťami s internetom, stresom, ktorý na nich dennodenne pôsobí, ale aj zdravým životným štýlom, pri ktorom je dôležité byť fit nielen po fyzickej stránke, ale aj tej psychickej. Priblížila im vplyv nových informačných technológií na sociálne vzťahy, hroziace zdravotné riziká „online života“ i prevenciu vzniku online závislostí. Upozornila ich na novodobé formy šikanovania na sociálnych sieťach, najmä na kyberšikanu, kyberstalking, sexting i trolling a vysvetlila im, ako sa pred nimi chrániť a brániť. Priamo na príklade im ukázala, čo je digitálna identita a s tým súvisiaca ochrana súkromia vo virtuálnom svete. Prednáška sa žiakov veľmi zaujala, bola pre nich prínosná, pretože podľa ich vlastných slov o mnohých rizikách, ktoré číhajú na nich na sociálnych sieťach, ani netušili.

             Mgr. Mária Bajcárová

          • Vianočná pohľadnica

          • Milí rodičia, milí žiaci,

            veľmi nás teší, že ste sa toľkí zapojili do školskej súťaže Vianočná pohľadnica. Vybrali sme spoločne s našimi vzácnymi hosťami osem pohľadníc, ktoré poputujú do finále, ktoré sa uskutoční v piatok 15.12.2023 o 17:30 po predstavení Betlehem.

            Výber bol veľmi náročný, pretože všetky pohľadnice boli nádnerné a ak budete súhlasiť, niektoré vaše pohľadnice poputujú osamelým seniorom na Slovensku. Seniori sú zvyknutí dostávať na Vianoce rukou písané listy či pohľadnice. Je to pre nich ozajstný dar – rukou písané prianie, symbol toho, že na nich niekto myslí.

            Ak nájdete doma aj nejakú maličkosť, ktorú by ste im k tejto vianočnej pohľadnici chceli podarovať, môžete ju priniesť do školy a odvzdať vašim triednym učiteľom.

            Ďakujeme :)

             

             

          • Vôňa Vianoc

          •                                                                  Vôňa Vianoc

            Adventné obdobie začalo. Pomaly sa všetci pripravujeme na Vianoce. K adventu a k Vianociam neodmysliteľné patria rôzne zvyky, tradície a symboly. Niektoré z nich si počas vyučovania pripomenuli žiaci 5. a 6. A triedy. S významom a s výrobou vianočných oblátok a trubičiek žiakov oboznámila pani Lenka Marčišová. Žiaci z obidvoch tried si  upiekli oblátky. Niektorí si stihli upiecť aj trubičky.

            A v obidvoch triedach znelo: ,,Tieto sú lepšie ako kupované.“ Okrem toho si všetci žiaci mohli vyskúšať zdobenie medovníčkov, ktoré pre všetkých žiakov upiekla pani Lucia Pavlíková spolu s dcérou Bibiánou Štvrtkovou, žiačkou 5. A. Žiaci medovníčky zdobili bielkovou polevou. Pri zdobení a pečení sa dozvedeli zaujímavosti o vianočnom stromčeku a ďalších symboloch Vianoc i o štedrovečerných zvykoch.  Zároveň sme si pripomenuli 800. výročie prvého živého betlehemu, ktorý v roku 1223 vytvoril Sv. František z Assisi.

            Našou školou sa 7. 12. 2023 šírila vôňa Vianoc, za čo ďakujeme pani  Marčišovej a pani Pavlíkovej.

            Mgr. D. Helienková,  Mgr. A. Zuzčáková

          • Mikuláš 2023

          • V pondelok 4.12.2023 do našej školy zavítala vzácna návšteva - Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Postupne navštívili všetky triedy a žiakov odmenili malou pozornosťou. Tí odvážnejší si pre Mikuláša pripravili pekné modlitbičky, básničky, alebo pesničky. Veríme, že sa deťom návšteva Mikuláša páčila a nezabudnú na to, čo mu sľúbili - že sa budú snažiť poslúchať a svedomito pripravovať do školy.

          • Šiestaci v Pamätnej izbe E. A. Cernana

          • Dňa 5. 12. 2023 sa šiestaci zúčastnili exkurzie v susednej obci Vysoká nad Kysucou, kde navštívili Pamätnú izbu E. A. Cernana, ktorý sa ako americký astronaut so slovenskými koreňmi stal významnou osobnosťou nášho regiónu. Žiaci si pozreli dobové fotografie Horných Kysúc prelínané fotografiami zo života E. A. Cernana – vnuka Štefana Čerňana a Anny rod. Lučanovej, pamätnú medailu a poštovú známku i dva malé artefakty z kozmických lodí Apollo. Ako veliteľ lode Apollo 17 a pilot lunárneho modulu uskutočnil v roku 1972 posledný pilotovaný let na Mesiac, z ktorého priniesli na Zem 115 kg vzoriek mesačných hornín. Žiakov v pamätnej izbe privítal starosta obce Vysoká nad Kysucou, Anton Varecha, ktorý im pútavo porozprával o živote E. A. Cernana a jeho predkoch. Svoje slová ukončil v povzbudení detí v rozvíjaní svojich schopností, vytrvalosti v práci a neustálej húževnatosti ísť za svojim cieľom.

                                                                                                                                   Daniela Helienková

          • V materskej škole bol Mikuláš

          • Opäť k nám po roku zavítal Mikuláš, a pretože pozná všetky naše deti v MŠ, nemusel sa mu nikto predstavovať menom ani priezviskom. Okrem balíčkov naplnených dobrotami im priniesol ešte jeden dar – príbeh o svätom Mikulášovi. Slová o pomoci chudobným, naše deti, ktoré už poznajú svet nadbytku počúvali zo záujmom a zatajeným dychom. Isto sa im zapísal do ich srdiečok a budú si ho pamätať veľmi dlho.


            Mgr.Lenka Labanová, uč. MŠ

          • Finančná gramotnosť

          • Dňa 30. novembra sa v našej škole realizovali workshopy o finančnej gramotnosti pre žiakov tretieho až deviateho ročníka : Úvod do finančnej gramotnosti – určené pre 1. stupeň ZŠ  a Rozumieme peniazom – určené pre 2. stupeň ZŠ . Prostredníctvom lektoriek organizácie Mladý podnikavec zažili žiaci zaujímavé vzdelávanie využitím inovatívnych metód v kombinácii so zábavno-náučnou formou.  

            Deťom sa to páčilo, snáď sa aj niečo naučili. Poznatky získané veku primeraným spôsobom počas interaktívneho dopoludnia sa budeme snažiť ďalšej rozvíjať najmä v deviatom ročníku na hodinách voliteľného predmetu Viac ako peniaze. Témy tohto predmetu sú zamerané od histórie peňazí, úlohy bánk a ich služieb obyvateľstvu, cez praktické informácie a skúsenosti z oblasti používania kreditných kariet, až po využívanie rôznych foriem úverov a študentských pôžičiek. Cieľom je rozvíjať u žiakov finančnú gramotnosť,  podnikavosť, ekonomické myslenie a zručnosti potrebné pre uplatnenie sa na pracovnom trhu, vrátane digitálnych zručností. Chceme, aby sa deti učili pre život.

            Mgr. Daniela Helienková

             

             

             

          • Pozvánka

          • Stretnutie s Mikulášom

            Milé deti,

            teším sa na stretntutie s vami v nedeľu 3. decembra. Spoločne okolo 16:30 rozsvietime vianočný stromček.

            Váš Mikuláš

          • Červená a modrá

          • Ak bol niekto medzi 9:45 a 10:45 hod. v našom Dome kultúry,  isto musel počuť, ako deti MŠ a žiaci 1. stupňa ZŠ vyjadrovali radosť v hudobno-zábavnom a interaktívnom programe.

            V nedeľu budeme všetci zapaľovať prvú adventnú sviečku.

            V tomto predvianočnom čase sa všetci utíšime.

             Zajtra začína posledný mesiac v roku, v ktorom sa v MŠ zameriame na také edukačné aktivity, ktoré budú deťom spríjemňovať čas:   „ Kým zaznejú zvony vianočné... “

             

                                                                                               Dominika Tkáčik Kubačková , uč. MŠ

          • Zdokonaľovací plavecký výcvik 6.A

          • Dni 20.11. – 24.11.2023 boli pre VI.A v znamení vody – zúčastnili sa zdokonaľovacieho plaveckého výcviku v Mestskej plavárni Čadca. Počas tohto týždňa si svoje získané zručnosti zo 4. ročníka ďalej rozvíjali. Okrem trénovania si užili aj zábavu a odniesli si tak nezabudnuteľné zážitky. Posledný deň patril zúročeniu všetkého, čo sa naučili – zvolenou plaveckou technikou zdolali bazén, niektorí aj viackrát. Všetci žiaci tak absolvovali výcvik úspešne.

          • Projekt Šafran

          • Žiaci IX.A sa aj tento školský rok zapojili do projektu Šafran, ktorý sa organizuje v spolupráci s Nadáciou Írska pre vzdelávanie o holokauste (Holocaust Education Trust Ireland- HETI) a s Múzeom  Židovskej kultúry v Bratislave. Počas realizácie projektu  sa  budú žiaci jedenkrát za mesiac venovať problematike holokaustu na hodinách dejepisu. Žiaci svoje poznatky  a skúsenosti  s projektom budú zdieľať na stránke  The Crocus Club na Facebooku, ktorá je spravovaná nadáciou HETI

            Žlté šafrany sadíme, aby sme si pripomenuli jeden a pol milióna židovských detí, ktoré zomreli počas holokaustu. Žltá farba kvetov nám pripomína žltú hviezdu, ktorú boli Židia nútení nosiť za vlády nacistov. Kvety nám pripomínajú všetky deti, ktoré zahynuli. Šafrany kvitnú na konci januára alebo začiatkom februára v čase Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu (27. januára).

            Projekt Šafran spočíva v pripomenutí si holokaustu a vo vzdelávaní v súvislosti s ním, ako aj vo zvyšovaní povedomia o nebezpečenstvách nenávisti, diskriminácie a predsudkov.

            Koordinátor projektu Mgr. Andrea Odrobiňáková

          • i-Bobor

          • i-BOBOR je informatická online súťaž, v ktorej sú súťažné úlohy zamerané na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky. Niektoré z úloh majú formu otázok s výberom odpovede, ďalšie sú interaktívne, v ktorých je potrebné presunúť, usporiadať alebo doplniť časť riešenia.

            Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať v deťoch využívanie IKT, posmeliť ich v intenzívnejšom a kreatívnejšom používaní moderných technológií pri učení sa.

            A ako sme dopadli tento rok?

            Do súťaže sa zapojilo 34 žiakov našej školy. Súťaž prebiehala od 6.11-10.11.2023. Pripájame vyhodnotenie školského kola v jednotlivých kategóriách:

            Kategória Drobec: 

                                                1. miesto  Anna Dikošová

                                                2. miesto  Stanislav Olšovský

                                                3. miesto  Ján Sarvaš

            Kategória  Bobrík:

                                                1. miesto  Jozef Hrtus

            Kategória Benjamín:

                                                1. miesto  Natália Šromková

            Kategória Kadet:          

                                                1. miesto  Ema Planetová

                                                2. miesto  Martin Papajčík

                                                3. miesto  Adam Šamaj

                                                4. miesto  Nadia Nemec

            Koordinátori : RNDr. Jozef Virdzek 2. stupeň, Mgr. Mária Bajcárová - 1.stupeň

             

             

          • Vyhodnotenie zberu šípok

          • Vyhodnotenie zberu šípok a trniek v šk. roku 2023/2024

            Zberu šípok a trniek sa zúčastnilo 34 detí. Spolu nazbierali 169,76 kg.
            Za 1.A to boli 5 žiaci. Spolu nazbierali 26,26 kg a sú to žiaci: Matej Babiš, Matúš Dočár,
            Timotej Dybala, Adam Vavrica, Jakub Dočár.
            Za 2.A to bolo 9 žiakov. Spolu nazbierali 50,4 kg a sú to žiaci: Sofia Baričáková, Lenka Hrmová,
            Milan Kubinec, Stanislav Olšovský, Rebeka Ragulová, Joshua Švarzbacher, Valentína
            Šmaríková, Sebastián Štiak, Miroslav Zužčák.
            Za 3.A to boli 4 žiaci. Spolu nazbierali 61,38 kg a sú to žiaci: Šarlotka Putoríková, Janko
            Sarvaš, Simonka Umrianová, Julka Šusteková.
            Za 4.A to bolo 5 žiakov. Spolu nazbierali 7,42 kg a sú to žiaci: František Čuboň, Dávid Dočár,
            Jozef Janda, Lea Ragulová, Patrik Šutiak.
            Za 5.A to bolo 6 žiakov. Spolu nazbierali 22,4 kg a sú to žiaci: Jakub Bajcár, Milan Franek,
            Adam Chuděj, Jeremiáš Kormanec, Tomáš Stolárik, Filip Šustek.
            Za 6.A to bola 1 žiačka. Nazbieral 1,2 kg. Je to žiačka Adela Chudějová.
            Za 7.A neodovzdal šípky nikto.
            Za 8.A neodovzdal šípky nikto.
            Za 9.A to bola 1 žiačka. Nazbierala 1,3 kg. Je to žiačka Laura Dočárová.

            Celkové poradie zberu šípok a trniek podľa tried:
            1. miesto – 3.A trieda: 61,38 kg.
            2. miesto – 2.A trieda: 50,4 kg.
            3. miesto – 1.A trieda: 26,26 kg.
            4. miesto – 5.A trieda: 22,4 kg.
            5. miesto – 4.A trieda: 7,42 kg.
            6. miesto – 9.A trieda: 1,3 kg.
            7. miesto – 6.A trieda: 1,2 kg.
            POSLEDNÍ: 7.A a 8.A sa zberu nezúčastnili.

            Najviac šípok a trniek za 1. stupeň nazbieral Janko Sarvaš z 3.A triedy. Nazbiera 53,8 kg.
            Najviac šípok a trniek za 2. stupeň nazbieral Filip Šustek z 5.A triedy. Nazbieral 11,2 kg.

            Celkové poradie zberu šípok a trniek za celú školu:
            1. miesto: Janko Sarvaš z 3.A – 53,8 kg.
            2. miesto: Milanko Kubinec z 2.A – 36,1 kg.
            3. miesto: Adamko Vavrica z 1.A – 19,58 kg.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným deťom, rodičom a starým rodičom, ktorí sa zapojili do tejto
            peknej a prospešnej akcie.

            Koordinátor zberu Ján Šustek, Ing. Milan Franek, Lesy SR

          • Interaktívne hry so Zdravýživkou Peťkou.

          • Veľmi rady sme privítali Zdravýživku medzi nás.

             Hrali sme sa, zabávali a opäť sme sa dozvedeli niečo viac.

            Naša MŠ dostala certifikát od PhDr. Mgr. Petry Vadovičovej PhD., pretože väčšina našich detí ju presvedčili, že poznajú správne stravovacie návyky a niektoré sľúbili, že sa v nich polepšia.

             Samozrejme, že stravovacie návyky sa vytvárajú nielen v MŠ, ale aj v rodinnom prostredí.      

                                                                                   PhDr. Ponyiczká Adriana, učiteľka MŠ

          • Makovníček v CSS v Makove

          • Október je charakterizovaný ako mesiac úcty k starším. V živote človeka sú okamihy, keď si uvedomujeme, čo znamenajú roky i jeseň života. Preto i my sme prišli našim seniorom v CSS v Makove poďakovať za to všetko, čo nám počas svojho života odovzdali.

            Spoločne sme nachystali pre seniorov darček v podobe pásma, ktoré odzrkadľuje ich mladosť a trvdú prácu a vo štvrtok 9.11.2023 sme im ho prišli odovzdať. Boli to nielen básničky, piesne a hry, ale aj ručne vyrobené darčeky, ktoré pripravili žiaci v ŠKD.

            Mgr. Anna Mrkvová, Mgr. Mária Bajcárová

             

          • Záložka do knihy spája školy

          • Záložka do knihy spája školy

            Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov.

             

                                                                                    Vyhodnotenie projektu

            Základná škola s materskou školou, Makov 264 sa zapojila do 14. ročníka česko-slovenského projektu pre základné školy Záložka do knihy spája školy: Inšpirujúci svet rozprávok, básní a príbehov,  ktorý vyhlásili Národný inštitút vzdelávania a mládeže v Bratislave v spolupráci s Knižnicou Jiřího Mahena v Brně k Medzinárodnému mesiacu školských knižníc 2023. Jeho cieľom je okrem výroby a výmeny záložiek medzi pridelenými školami podpora čítania žiakov. Do projektu sa prihlásilo 1 111 škôl, z toho bolo  471 českých640 slovenských.

            V tomto školskom roku nám bola na výmenu záložiek pridelená Základná škola Rudňany, okres Spišská Nová Ves, Košický kraj, s ktorou sme nadviazali priateľský kontakt. V ich škole je 750 žiakov. Do projektu prihlásili 148 žiakov. Naša škola do projektu zapojila všetkých žiakov, čiže149.

            Dňa 25. októbra 2023 sme partnerskej škole poštou odoslali naše záložky spolu s listom, reprezentačným a informatívnym materiálom o našej škole, aby sme ich potešili a prezentovali prácu našej makovskej školy. Rovnako sa potešili i naši žiaci doručenému balíku z Rudnian.

             Výroba kreatívnych záložiek sa v našej škole realizovala na hodinách výtvarnej výchovy a v ŠKD. Bojazlivé myšky, príšerky, pierka, žabiatka, včeličky, kvietky, vodníci, Harry Potter, Malý princ postupne pribúdali na výstavku v našej škole. Naši žiaci svoje záložky dotvárali i písomne uvedenými literárnymi motívmi, citátmi, názvami rozprávok, básní, príbehov a menami autorov, aby priblížili a možno i inšpirovali kamarátov z Rudnian. Veď každá kniha obohatí detský svet. Našich malých druháčikov zaujala kniha básní od Miroslava Kapustu Ja sa z toho ušúľam, pretože žiaci mali s pánom spisovateľom i zaujímavú besedu. Tretiaci a štvrtáci si vybrali Medové príbehy od Ľ. Brezovickej Šebekovej, i preto, že škola bola úspešná v projekte o včelách. Piatakov upútal náš kysucký spisovateľ Jozef Marec a jeho kniha Poďme sa báť. Žiaci v ŠKD sa inšpirovali Ľ. Podjavorinskou, M. Rúfusom, Exupérym. Zaujala ich i kniha Príšerky. Univerzita. Najčítanejšie knihy starších žiakov boli Malý princ od Exupéryho, Harry Potter a Väzeň z Azkabanu od Rowlingovej, Poškoláci od Gabriely Futovej a poézia Janka Kráľa. Objavil sa i Ross Welford Čo nerobiť, keď sa stanete neviditeľnými, Michael Ende a jeho dobrodružná literatúra, hlavne Nekonečný príbeh, Liz Kessler Emily Windsnapová a sirénino tajomstvo...

            Tohtoročný projekt Záložka do knihy spája školy naplnil očakávania našich žiakov, upevnil vzájomnú spoluprácu, podporil čítanie, kreativitu, rozšíril obzor poznania. Jeho realizácia a úspešné ukončenie je kolektívnou prácou celej našej školy. Odborný garant česko-slovenského projektu Mgr. Rozália Cenigová z Národného inštitútu vzdelávania a mládeže v Bratislave s veľkou radosťou opätovne zaradila našu školu do ich SPOLOČNÉHO VÝBERU. ĎAKUJEME.

            ĎAKUJEME našim učiteľom, vychovávateľom a šikovným žiakom za vzájomnú spoluprácu  pri realizácii tohtoročného projektu Záložka do knihy spája školy a partnerskej ZŠ Rudňany za prijatie partnerstva v projekte a za čestné dodržiavanie záväzkov.

             

            Mgr. Anna Mrkvová

          • Jesenný zber oblečenia a textilu pre Ekokacharitu

          • Jesenný zber oblečenia a textilu pre Ekokacharitu

            V mesiaci október sme sa cez projekt Recyklohry, zapojili do jesenného zberu oblečenia a textilu. Rozhodli sme sa dať našim veciam druhú šancu a v piatok 3. 11. Sme odovzdali  Ekocharite Bratislava 81 vriec oblečenia, obuvi a bytového textilu v celkovej váhe 710 kg. V Ekocharite sa veľmi potešili a cez charity bude oblečenie a textil distribuované tam, kde ho budú potrebovať. Ďakujeme všetkým, ktorí sa do nášho zberu zapojili a taktiež starším chlapcom, ktorí pomohli vrecia nakladať.

            Koordinátor Mgr. Varechová

          • Noc strašidiel

          • Dňa 27.10.2023, popoludní, sa naša škola premenila na strašidelnú. Jej brány sa otvorili všetkým  nebojácnym štrašidielkam, na ktoré tu čakali rôzne tajuplné miestnosti spolu s ich premenenými učiteľmi. Ich úlohou bolo tímovo sa popasovať s nepríjemnými prekážkami, či preukázať svoje vedomosti.

            Všetci však udržali svoj strach na uzde a úspešne prešli všetkými nástrahami. Ich získané nápovedy ich doviedli až k cieľu, odmene – párty strašidiel v telocvični, kde rozhýbali svoje kostičky do rytmov hudby.

          • Dental Alarm

          • Nesprávne stravovacie návyky, nedostatočná hygiena či osveta. Tieto i mnohé ďalšie faktory sú dôvodom, prečo stav chrupu našich detí patrí k najhorším v Európskej únii. Práve z tohto dôvodu sme sa aj my v ZŠ Makov zapojili do programu Dental Alarm. Tento program vytvorilo občianske združenie Zdravé ďasná v roku 2006 osvetový program Dental Alarm pre materské a základné školy. 

            V piatok 27.10.2023 sa uskutočnila prvá zo štyroch prednášok pre žiakov prvého stupňa. 

            Ako program prebieha?

            Deti sa zúčastnia štyroch teoreticko-praktických školení. Každé trvá 45 minút. Školiteľ prinesie na prvé školenie 2 zubné kefky pre každé dieťa. Jedna je určená na čistenie zubov v škole, druhú si dieťa vezme domov.

            Súčasne každý získava po školení diplom a motivačné materiály ako maľovanky, pexeso či motivačné kartičky.

            Už teraz sa tešíme na druhé stretnutie s budúcimi pani doktorkami, ktoré pútavo a veľmi zaujímavým spôsobom, s množstvom praktických ukážok sa s nami pustili do boja proti zubným kazom a nesprávnym návykom. 

            Tešíme sa na ďalšie stretnutie, ktoré sa uskutoční pravdepodobne o dva týždne v piatok 10.11.2023.

            MB